Torsdag d. 25. maj til tirsdag d. 30. maj
Turen finder sted i dagene 25. – 30. maj 2017, og er tilrettelagt af foreningens sekretær Peter Hoffmann. Da en del af deltagerne kunne tænkes at ville forlænge opholdet i London nogle dage, er det besluttet, at deltagerne selv organiserer deres rejse til og fra London, således at det arrangement, Dansk Dendrologisk Forening står for, begynder og ender på samme hotel i Hammersmith, London.
Programmet herfor er som følger:
TORSDAG D. 25. MAJ
Indtjekning på Hotel Novotel, Hammersmith, London – aftensmad på hotellet.
FREDAG D. 26. MAJ
Tidlig morgenmad på hotellet, udtjekning.
Bus (ca. 1 time) til The Savill Garden, hvor overgartneren John Anderson vil være vores vært. Det er et stort og noget kuperet parkområde med mange interessante og sjældne træer, også fra den sydlige halvkugle. Vi afsætter ca. 3½ timer i The Savill Garden, hvor deltagerne selv sørger for frokost i det – efter sigende – udmærkede cafeteria.
Bus (knap 2 timer) til Sir Harold Hillier Gardens, et tidligere planteskoleområde – der foregår stadig nogen produktion af store træer – men nu er det en stort arboret med et overflødighedshorn af arter og kultivarer af både løv- og nåletræer. David Jewell vil være vores vært, muligvis suppleret med endnu en guide. Vi afsætter ca. 2½ timer i Hillier Gardens, evt. eftermiddagskaffe/te må deltagerne selv klare.
Bus (henved 3 timer) til Best Western Hotel i Tiverton, Devon, hvor vi skal have tre overnatninger, og der er sen aftensmad til os kort efter ankomst. Vi møder Michael Hickson og hans danske hustru Lena. Michael, som vist også behersker det danske sprog i et vist omfang, vil være vores guide i de næste to dage.
LØRDAG D. 27. MAJ
Morgenmad på hotellet.
Bus (ca. 30 min.) til Thornhayes nursery, som er en planteskole med et stort udvalg af træer og buske, så der kan nok være noget spændende at se på og måske købe. (Om besøg her kan gennemføres er dog lidt usikkert, ejeren kan ikke bekræfte muligheden for besøg før sidst på vinteren.)
Bus (ca. 45 min.) til Bicton Park Botanical Garden med flot klassisk haveanlæg, store og sjældne træer, store drivhuse med tropiske træer, et lille tog, der kan bringe os rundt på området, samt et cafeteria, hvor deltagerne selv klarer frokosten. Vi skal også se den største Araucaria-allé i Europa, som fører op til det nærliggende Bicton College, som uddanner havebrugsstuderende.
Bus (ca. 1 time) til Forde Abbey, også en herregårdspark med flotte haveanlæg og et arboret, mulighed for at drikke eftermiddagskaffe/te.
Bus retur til hotellet (ca. 1½ time) – aftensmad på hotellet.
SØNDAG D. 28. MAJ
Morgenmad på hotellet.
Bus (ca. 15 min.) til Knightshayes, et herresæde med mange typer af haveanlæg, herunder en stor køkkenhave, men der er også arboretområder og woodland gardens. Der er et cafeteria, og frokosten kan – forhåbentlig - indtages udendørs i den charmerende gårdhave. Vi afsætter ca. 3 timer.
Bus (ca. 30 min.) til Killerton, der er en afmærket gåtur rundt i området, hvor vi har mulighed for at komme rundt og se de store, gamle og sjældne træer, mange stammer fra indførsler i 1800-tallet af plantejægere og blev udplantet her for at afprøve dem. Mulighed for at drikke eftermiddagskaffe/te. Vi afsætter ca. 2½ timer.
Bus retur til hotellet (ca. 30 min.) – aftensmad på hotellet.
MANDAG D. 29. MAJ
Morgenmad på hotellet. Udtjekning.
Bus (knap 2 timer) til Pan-Global Plants, en specialplanteskole for sjældne træer og buske ejet af Nick Macer med arter, som ingen af os nok nogensinde før har set til salg. Selv om en del er for sarte til danske forhold, kan man med sikkerhed finde et eller andet at tage med hjem til haven, og som naboen i hvert fald ikke har. Vi kan givetvis – om nødvendigt – aftale en form for fælles forsendelse til Danmark. Vi satser på ca. 1½ timer her.
Bus (ca. 30 min) til Westonbirt arboretum, et stort parklignende arboret, hvor kuratoren Dan Crowley vil være vores vært. Vi skal nok starte med selvbetalt frokost ved ankomsten. I Westonbirt arboretet vokser ca. 15000 træer fordelt på ca. 2500 taxa, heraf 145 britiske champion træer, og der er mange yderst sjældne. Vi kan afsætte i alt knap 3 timer i Westonbirt arboretum.
Bus (ca. 2½ timer) tilbage til udgangshotellet, undervejs gør vi – hvis tiden tillader det – et lille dendrologisk stop inkl. en forfriskning.
Indtjekning og aftensmad på hotel Novotel, Hammersmith, London.
TIRSDAG D. 30. MAJ
Morgenmad på hotellet, udtjekning.
Ved 28 deltagere er prisen kr. 5845 (enkeltværelsestillæg kr. 2050), som inkluderer hotelophold (5 overnatninger), aftensmad og morgenmad på hotellerne samt transport i bus. Dertil vil komme diverse entreer m.v., i alt ca. kr. 400, dette beløb opkræves samlet fra deltagerne i løbet af selve turen.
Prisen inkluderer IKKE hen- og tilbagerejse til Hammersmith, London, samt frokoster, eftermiddagskaffe o.l.
Tilmelding sker ved at kontakte turarrangøren Peter Hoffmann, helst pr. e-mail post@peterhoffmann.dk, men evt. telefonisk 44 44 22 49. Bindende tilmelding skal ske allersenest d. 20. januar 2017. Straks når tilmeldingsfristen er udløbet, udsendes besked om turens gennemførelse, hvorefter det fulde beløb bedes indbetalt til foreningens kasserer Carl Jensen, reg.nr. 7179 kontonr. 1055099.
Torsdag d. 8. juni kl. 19.00 – ca. 21.00
Mødested: Hjortespringvej 132, 2730 Herlev.
Birkholm Kirkegård er fra 1950 og af træer kan bl.a. nævnes en allé af pyramideelm og en fin gruppe af mammuttræer.
Kirkegården er velholdt og der er plantet træer helt op til sidste år, de fleste med skilte ved. Noget ret unikt herhjemme er en skovafdeling bestående af vore to hjemmehørende egearter.
Lørdag d. 16. september kl. 14.00 – ca. 16.30
Mødested: Arboretets indgang, Kirkegaardsvej 3A, 2970 Hørsholm.
Ædelgran-slægten (Abies) består af mindst 48 arter på den nordlige halvkugle. Karakteristisk er nålene og deres fæste, men også at koglerne sidder på oversiden af grenene, hvor de falder fra hinanden når de bliver modne. De fleste danskere kender kun én art - Nordmannsgran (Abies nordmanniana) - som så til gengæld er meget kendt fordi den er danskernes foretrukne juletræ.
Men Abies er meget andet end juletræer, og i Arboretets samling kan man opleve forskellige 33 arter, det vil sige 2/3 af alle de arter der findes. Mange af arterne vokser meget langsomt, men andre arter har imponerende vækstkraft under danske forhold. På turen vil vi også se nogle hybrider med særlig imponerende vækstkraft.
På turen vil vi gå både i samlingen og gennem Folehaven så husk godt fodtøj og vær forberedt på en lidt længere gåtur på langs og udenfor stierne.