Ekskursioner 2015


Lørdag d. 30. maj

Ekskursion til Arboretet i Hørsholm


Turleder: Professor Erik Dahl Kjær.
Vi mødes ved indgangen kl. 10:00.
Lørdag d. 12. – søndag d. 13. september

Weekend-ekskursion til Odense-området


Vi mødes kl. 9.30 ved Kulturbotanisk Have i Odense. Indkørsel fra Ejbyvej ned forbi Rema 1000 (Ejbyvej 73) til parkeringspladsen i haveforeningen. Haven er fra 1948 oprindeligt anlagt som en skolebotanisk have, men er senere udvidet med især mange træagtige planter, herunder en fin birkesamling.

Hollufgård 11.45 - 13.45
Vi samles på parkeringspladsen ved Hollufgård (Hestehaven 201) overfor Golfklubben. Hollufgård er en herregård fra sidst i 1400-tallet omgivet af 8 ha. parkanlæg. Odense Kommune overtog i 1979 ejendommen og har suppleret med eksoter, bl.a har man for få år siden udvidet med et nyt anlæg hvor der bl. a. er indplantet surbundsplanter som Stewartia.
Frokost (medbragt) indtages i eller ved parken og turen går derefter til

Bramstrupparken 14.00-15.00
Vi mødes ved en af Odense Bys parker i byens sydlige kvarter. Parken er kendetegnet ved et stort islæt af eksoter. Mødested: vi holder på Bramstrupvej i nærheden af nr. 13 og samles ved indgangen til parken

Langelinie 161, kl 15.30
Sidste punkt på lørdagens program er en meget spændende have tæt på Odense centrum. Fra Bramstrup-parken køres til Langelinie 161, hvor vi bliver introduceret til en plantesamlers have. Den nye ejer vil vise rundt og fortælle om udfordringen ved at overtage en have, der er fyldt med sjældne planter.
Der vil kunne arrangeres fælles spisning på det nærtliggende traktørsted Carlslund i Fruens Bøge, hvis det ønskes.
Overnatning i Odenseområdet arrangeres af deltagerne selv.

Søndag mødes vi kl 10.00 på den gamle Planteskole i Holmstrup lige uden for Odense (Planteskolevej 51) i Holmstrup. Stedet er i dag et bofællesskab, som er indrettet på ejendommen, der tidligere var en af landets største planteskoler grundlagt af Asger Marius Jensen i 1913. Vi skal se på resterne af af den private have som blev anlagt i planteskoletiden.
Derfra køres til Sanderumgård (Sanderumgårdvej 152), hvor vi bliver modtaget af ejeren Erik Vind, som vil vise rundt i parken. Vi har fået lov til at holde vores frokost i herskabsstalden.
Fra Sanderumgård kører vi til Lars Westergårds planteskole med undertitlen det spiselige landskab, hvor vi afslutter med rundvisning og mulighed for supplering af plantebestanden. Lars Westergårds planteskole ligger på Rynkeby Hestehave 42.
Ekskursionen forventes afsluttet senest kl. 16.00

Turarrangør: Peter Günther
Lørdag den 3. oktober

Ekskursion i Århus-området


Mødested: Forstbotanisk Have, Skovridervej 20, 8000 Aarhus C.
Vi mødes kl. 10.00
I Forstbotanisk Have i Aarhus vil skovfoged Leif Sodemann fra Aarhus Kommune fortælle om haven og vise os rundt.
Derefter kører vi til WM Trædatering. Her vil Kjeld Christensen fortælle om dendrokronologisk datering.
Der vil også være mulighed for at spise den medbragte madpakke.
Dagens sidste punkt er Moesgård. Her vil Leif Sodemann fortælle om skoven og landskabet og vise os de interessante træer i området.
Turen forventes at slutte kl. 16.