Debatforum


Bestemmelsesbog til danske træer


Tilbage til forsiden         Skriv svar
Emnet er startet af  L. Thomsen  (09-04-2008)

Hej

Jeg savner ofte en bestemmelsesbog til danske træer som har gode illustrationer af bark og krone, så den også kan bruges til bestemmelse om vinteren. Har I kendskab til at der findes en sådan bog? Eller kan I alternativt henvise til en anvendelig hjemmeside?

På forhånd tak!

Svar

Indsendt af Hans Olav Nymand  (09-04-2008)

Hej,

Jeg har 3 favoritter:
* Politikens "Træer og Buske i Landskabet"
* Lademanns "Træer i Danmark"
* Natur & Ungdoms "Danske Nåletræer"

MvH
Hans Olav

Indsendt af Peter Günther  (10-04-2008)

Min favorit er "Træer i Nordeuropa" af Allan Mitchell med nøgler og illustrationer der viser kogler silhuetter. Jeg har udgaven fra 1977 oversat af Søren Ødum. Den er nok nær umulig at opdrive. Den er kommet i en anden udgave i 1996 oversat v. Ebbe Sunesen og Preben Dahlstrøm. Den findes på markedet: www.bogpriser.dk

Hvis man kombinerer ovennævnte bog med 2 binds billede værket Træer i Danmark og øvrige Nordeuropa af Roger Phillips fra 1983 oversat af Søren Ødum på Forlaget Danmark er man godt kørende for her får man i tilgift barkbilleder og bladbilleder. Denne bog fås antikvarisk. På www. bogbasen.dk findes pt. 4 sæt til en pris mellem 120 og 145 kr. Det er få penge for et rigtig godt værk.

Indsendt af Peter Günther  (10-04-2008)

For fuldstændighedens skyld må ikke glemmes:
'Træer og buske i vintertilstand' af K. Gram og K. Jessen 1986 2. udg. på forlaget Biofolia. Her nøglerne baseret på skudmorfologiske karakteristika. Dækker både løv- og nåletræer.

Indsendt af Michael Frankis  (12-04-2008)

"Den er kommet i en anden udgave i 1996 oversat v. Ebbe Sunesen og Preben Dahlstrøm."

Surely not!

Ebbe Sunesen and Preben Dahlstrøm were the artists who painted the plates for the original 1974 edition of Alan Mitchell's Field Guide to the Trees of Britain and Northern Europe. They were also the artists who illustrated Vedel & Lange's 1958 Træer og Buske i skov og hegn (Politikens Forlag). If they are still alive, they must be very old now!

PS apologies for writing in English - I can read Danish, but not write in it well!

Indsendt af Knud Ib Christensen  (20-04-2008)

Michael har helt ret!!! 2. udgave af Allan Mitchells bog er ligesom 1. udgave oversat og bearbejdet af Søren Ødum!

Tilbage til forsiden         Skriv svar