Debatforum


Hvor stod Baggesens Eg?


Tilbage til forsiden         Skriv svar
Emnet er startet af  Palle Jørum  (11-01-2011)

I Træregisteret er anført, at Baggesens Eg med hans særprægede "arbejdsværelse" i sin tid stod i Korod, Christianssæde. Jeg har en raderingg af Schovelin, indrammet og med flg. tekst på bagsiden - jeg formoder den er fra hans bog: "Baggesens Eg" findes ved Herregaarden Hardenberg på Laaland. I Træet, som nu ganske er gaaet ud, findes endnu Levninger af det lille Arbejdsværelse, som Digteren Jens Baggesen under sine ophold på Hardenberg havde indrettes sig, og hvor han skal have skrevet flere af sine berømte Digte". Hardenberg er det nuværende Krenkerup. Er der mon nogen, der kan fortælle, om træet stod i Korod eller i Krenkerup?
mvh
Palle Jørum

Svar

Indsendt af Martin Bjerg  (21-01-2011)

Fandt lige dette i Illustreret Tidende http://www.illustrerettidende.dk/iti_pub/cv/main/HaefteSide.xsql?nnoc=&p_AargangNr=4&p_HaefteNr=209&p_SideNr=430, hvor der er beskrevet at Baggesens Eg er en af 5 store ege. Der er et billede af den på siden før. Kunne desværre ikke finde præcis placering af den.

Indsendt af Martin Bjerg  (21-01-2011)

Hej Palle. Fandt lige et andet link http://www.reventlow.dk/christianssaede.php, hvor det er beskrevet at egen stod i skoven bag slottet. 20 fod i omfang.

Indsendt af Palle Jørum  (26-01-2011)

Herligt, Martin.
Tak skal du ha'.
mvh
Palle

Tilbage til forsiden         Skriv svar